Egészség

Tovább élhetsz az érett sajtoktól

Ha imádsz karakteres ízű sajtokat kóstolgatni egy pohár testes vörösbor mellé, van egy jó hírünk: valószínűleg marha sokáig fogsz élni.

A hosszú élet titka nem a rendszeres mozgás, a napi ötszöri zöldségfogyasztás vagy a reggeli jógázás, hanem egy nagy, érlelt sajtoktól bűzölgő sajttál. Egy friss tanulmány szerint ugyanis az érett sajtok – mint például egy jó parmezán vagy egy karakteres cheddar – növelhetik a várható élettartamot, és még a rákot is képesek lehetnek megelőzni.

Tovább élhetsz az érett sajtoktól 

Ennek oka az érett sajtokban található spermidin, ami megállítja a károsodott sejtek reprodukálódását, így hozzájárul az egészséges sejtek fenntartásához, ezzel pedig az öregedés késleltetéséhez. Ez ráadásul nemcsak a hosszú élet miatt lehet jó, hanem alapvetően is segíthet az öregséggel járó megbetegedések kivédésében. Ha pedig még egy pohár jó vörösbort is fogyasztunk az ízes sajttál mellé, szinte megtaláltuk az örök élet titkát!

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top