Egészség

Hihetetlen gyorsan fogy a világ legkövérebb nője – videó

Remekül halad a testsúlycsökkentésben a világ legkövérebb nője. Az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati két hónap alatt súlyának felét elvesztette, így már csak 250 kilogramm.

Eman Ahmed Abd al-Ati 500 kilogramm volt, amikor gyomorszűkítő műtétre egy speciális repülőgéppel Indiába szállították. A műtétet ingyen végezte el rajta Muffazal Lakdavala sebészprofesszor és csapata, előtte a nő 380 kilogrammra fogyott. Ezt a látványos súlyvesztést kalóriaszegény étrenddel és gyógyszerek segítségével érték el.

Hihetetlen gyorsan fogy a világ legkövérebb nője

A gyomorszűkítő műtét óta megállíthatatlan a fogyás: a 37 éves páciens 250 kilóra fogyott, ami két hónap alatt 250 kiló súlyvesztést jelent. Orvosai szerint már tudja használni a kerekesszéket, hosszú ideig képes ülni benne, ami három hónapja még elképzelhetetlen lett volna számára. Eman Ahmed Abd al-Ati türelemmel várja, hogy elvégezhessenek rajta egy CT-vizsgálatot annak megállapítására, mitől bénult le a jobb oldala.

Családja szerint al-Ati nagy súllyal, ötkilósan született, és elefántkórral diagnosztizálták. A betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá változtatja az érintett végtagokat. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

Hivatalosan nem ő a világ legkövérebb nője, hanem az amerikai Pauline Potter, aki tavaly júliusban 293 kilót nyomott a Guinness Világrekordok által hitelesített mérlegen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top