Egészség

Világra hozta halálos beteg kislányát, hogy szervdonor lehessen

Az amerikai házaspár a várandósság 19. hetében tudta meg, hogy várva várt kislányuk súlyos fejlődési rendellenességgel, úgynevezett anenkefáliával fejlődik. Nemet mondtak a felajánlott abortuszra.

Az oklahomai Keri Young és férje, Royce életük legnehezebb döntését hozták meg, mikor néhány hónappal ezelőtt az orvosok szembesítették őket azzal, hogy várva várt kislányuknak súlyos fejlődési rendellenessége van. Keri a várandósság 19. hetében járt, mikor kiderült, hogy Eva agya nem fejlődik megfelelően: anenkefáliában szenved. És bár a szülőknek felajánlották az abortusz lehetőségét, Keri úgy döntött, kihordja gyermekét, hogy szervdonor lehessen

Világra hozta beteg kislányát, hogy szervdonor lehessen

“Emlékszem, Keri hangosan zokogott a hír hallatán, és míg bennem épp csak tudatosult a dolog, ő már azt kérdezte az orvostól, hogy ha végigcsinálja a terhességet, felajánlhatja-e a lányunk szerveit átültetésre”írta még februárban egy, az Instagram-oldalára töltött megható fotó mellé Royce, aki az ESPN sportszerkesztője.

A poszt óta eltelt időben Kerinek és születendő kislányának, Evának újabb nehézségekkel kellett szembenéznie: a koraszüléssel. A házaspár a Daily Mail című brit lapnak elmondta, bár Keri május 3-ára volt kiírva, megvolt a veszélye, hogy jóval a kiírt időpont előtt világra hozni gyermekét. “Egyebek mellett a magzatvíz felszaporodása okozott komoly gondokat, Eva ugyanis, ellentétben az egészségesen fejlődő babákkal, nem nyelt belőle semennyit.”

Eva végül április közepén, császármetszéssel jött a világra, szülei pedig a közelmúltban egy közös képet is megosztottak, melyen Eva mellett kisfiuk is szerepel. A házaspár a napokban tudja majd meg, hogy Eva szervei alkalmasak-e az átültetésre. Amennyiben igen, úgy a szívbillentyűit, a veséit, a máját és a hasnyálmirigyét kaphatják meg az erre váró babák, míg tüdejét, szülei döntésének értelmében, az orvostudomány kapja meg.

Olvass még többet a szervadományozásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top