Egészség

3 mód, ahogy az olvasás enyhíti a szorongásod

A szorongásra létezik egy ellenszer, ami egyszerűbb, mint gondolnád: kapj elő egy jó könyvet, és merülj el benne!

 A szorongás olyannyira elterjedt manapság, hogy az orvosok, pszichológusok és life coachok szüntelenül próbálunk újabb és újabb módszerekkel előállni, amikkel felvértezhetjük magunkat ellene. Hatékonynak bizonyulhatnak a légzéstechnikák, a kreatív elfoglaltságok, sőt akár a takarítás is. És van itt még valami, olyan egyszerű, hogy eszünkbe sem jutna, hogy segíthet: az olvasás.

3 mód, ahogy az olvasás enyhíti a szorongásod

1. Az olvasás eltereli a figyelmed

Ha sikerül teljesen elveszned egy másik világban, a figyelmed már nem a szorongató, nyomasztó gondolatokon tartod. Amíg belemerülsz egy könyvbe, a hétköznapi – valós vagy kreált – problémák alól nyersz szabadulást.

2. A könyvek “leföldelnek”

A szorongással küzdők gyakran érzik úgy, mintha kicsúszna a gyeplő a kezük közül. Fogj egy könyvet a kezedbe, és máris azt érzed, a te kezedben van az irányítás, és az elkövetkezendő 1-2 órában csakis valami jó történhet veled!

3. Az olvasás a meditáció egy formája 

 Nyugodt, békés, és kiránt a külvilágból – az olvasás ugyanazokkal a jótékony hatásokkal bír, mint a meditáció. Akinek nehézséget okoz megküzdeni a saját gondolataival a meditáció során, annak kiváló alternatívát nyújt az olvasás.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top