Hogy lehet a mandula még egészségesebb? Áztasd be!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A hosszú időre vízbe áztatott mandula állítólag sokkal táplálóbb lehet, mint a sima „nyers” magok.
2017. 04. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Eddig nem nagyon gondolkodtunk rajta, hogyan is kell enni a mandulát, pedig úgy tűnik, ezt sem csináltuk jól. Sokkal jobban járunk ugyanis, ha a mandulát fogyasztás előtt hosszabb időre beáztatjuk: az eljárás lényege, hogy így a mandulában olyan tápanyagok is felszabadulnak, amik korábban bizonyos enzimgátló hatóanyagok miatt blokkolva voltak. A beáztatott mandula ráadásul nemcsak gazdagabb tápanyagokban, de még könnyebben emészthető is.

Hogy lehet a mandula még egészségesebb? Áztasd be! 

A dolog egyébként pofonegyszerű, bár kissé időigényes: a mandulát öntsük le annyi vízzel, ami teljesen beborítja, és hagyjuk 8-12 órán keresztül ázni. A lecsepegtetett mandulákat aztán papírtörlőn szárítsuk újabb 12 órán keresztül. Hűtőben tárolva akár egy hétig is elállnak így!

 

PureWow

Címkék: mandula egészséges
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus