2017. 08. 18. Ilona

Sürgősen gyerekorvosra lenne szüksége Püspökladánynak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Két éve nem talál gyerekorvost egy megüresedett praxisra a püspökladányi önkormányzat, most pedig egy másik orvosuk is felmondott. A helyiek attól tartanak, végleg megszűnhet az alapellátás.
2017. 04. 21. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A városban a három gyerekorvosi praxisból kettő nincs betöltve, a harmadik orvos pedig hamarosan nyugdíjba megy. A másik két rendelést csak helyettesítéssel tudják megoldani – tudta meg az RTL Klub. Pedig munka lenne bőven, a híradó szerint az orvosoknak körzetenként akár 900 gyereket is el kell látniuk, nagy a túlterheltség, az egyik gyerekorvos ezért is mondott fel nemrég. A másik szakember két éve, 2015 januárjában ment nyugdíjba, azóta nem talált az önkormányzat utódot a rendelőjébe.

Az ideiglenes megoldásnak az önkormányzat a vegyes praxist látta, tehát a felnőtteket ellátó háziorvosra bízták a gyerekek gyógyítását is. Ezzel csak az a gond, hogy míg egy gyerekorvos évekig tanul gyermekgyógyászatot, addig a felnőttek háziorvosainak csupán négy hónapos képzést kell teljesíteniük ugyanebből. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint éppen emiatt nem jó megoldás hosszútávon a vegyes praxis.

De nem csak ebben a városban okoz gondot a gyerekorvosok hiánya: az országban 224 praxis betöltetlen, és van olyan település is, ahol 2004 óta nincs gyerekorvos. 

A kormány több pályázatot is kiírt már a gyerekorvosi pozíciók betöltésére, feltételként azt szabták meg, hogy egy praxisban legalább hat évet kell az orvosnak eltöltenie.


A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus