Egészség

Naponta küzd rohamokkal az epilepsziás kislány

Veleszületett rendellenessége miatt naponta kap epilepsziás rohamokat egy két és fél éves kislány. Hella csecsemő kora óta szenved a rohamoktól, jelenleg úgy tűnik, hogy nincs gyógymód a betegségére.

Hella két és fél éves kislány, eddig már legalább 3500 epilepsziás rohamot élt túl, a rohamokat egy veleszületett rendellenesség okozza. A görcsök akkor kezdődtek, amikor két hónaposan megkapta első védőoltását. Ekkor a légzése kihagyott, rohamai lettek.

Az orvosok epilepsziára gyanakodtak, és igazuk lett. Kiderítették azt is, hogy Hella bal agyféltekéje hiányzik, illetve hiányzik az a rész is, ami összeköttetést biztosítana két agyfélteke között, emiatt folyamatos fejfájás gyötri a kislányt, és ez okozza az epilepsziás rohamokat is.

Hellát időnként folyamatos epilepsziás görcs gyötri, amit csak kórházban tudnak megfékezni. Élete során már négy ilyen nagy görcssorozaton és 3500 kisebb rohamon van túl, ami legalább napi három rohamot jelent.

“A rohamok minden esetben hányással végződnek, így állandóan figyelni kell, nehogy megfulladjon. A teste megkeményedik, remegni és rángatózni kezd, látni a halálfélelmet a szemeiben. Sajnos nincsen ellene gyógyszer, még az erős antiepilektikumok sem használnak. A betegsége annyira egyedi, hogy rajta kívül mindössze egy kisgyerek szenved hasonlóban idehaza. A kötelező oltásokat sem kaphatja meg, mivel újra státuszba eshet tőlük, így sehova se vihetem magammal” – mesélte a Borsnak Hella 28 éves édesanyja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top