Egészség

Három ital, ami segít az elalvásban – és három, ami nem

Ha javítanál az alvásminőségeden, figyelj oda, mit iszol lefekvés előtt. Bizonyos italok ugyanis segítik, mások pedig gátolják a nyugodt éjszakát.
Három ital, ami segít az elalvásban  - és három, ami nem

 Az elalvást segítő ételek után most eláruljuk, milyen italok segítenek elaludni és végigaludni az éjszakát. Sőt azt is megtudhatod, milyen italokat ne fogyassz lefekvés előtt.

1. Zöld tea helyett: gyógyteák

A zöld tea köztudottan élénkítő hatású, de még a fehér tea is tartalmaz koffeint. Inkább válaszd a kamilla- vagy a mentateát, ezek segítenek az ellazulásban!

2. Narancslé helyett: cseresznyelé

A narancslé magas cukortartalma miatt felpöröghetsz, ezért ha lefekvés előtt valami gyümölcsös ízre vágysz, szürcsölj egy kis cseresznyelevelet. A cseresznyében ugyanis melatonin található, ami segít a nyugodt alvásban.

3. Alkohol helyett: meleg tej

Egy pohár bor kétségtelenül elálmosít, viszont az éjszakát nyugtalanná teheti. Inkább maradj a nosztalgikus meleg tejnél, amibe ha még egy kis mézet is keversz, garantált lesz a mély alvás!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top