Egészség

Valóra vált a rákbeteg egyetemista utolsó kívánsága

Halálos ágyán védte meg PhD-disszertációját a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója. A súlyos rákbeteg férfinek ez volt az utolsó kívánsága, az egyetem készséggel teljesítette.

Súlyos rákbetegsége miatt már csak a halálos ágyán tudta megvédeni PhD-disszertációját a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatója. A gyorsított eljárást a Doktori Tanács elnöke engedélyezte. Dr. Tímár József az egyetem honlapján ír arról, mennyire megrendítő volt az egész eljárás.

“Sajnos a beteg már nem tudott beszélni, így korábban írásba fektetett gondolatait (téziseit, a bíráló kérdéseire adott válaszokat) a bizottság titkára tolmácsolta. Az értekezés kiváló kísérletes munka, mely magas színvonalú folyóiratokban jelent meg, így a bizottságnak könnyű dolga volt, summa cum laude minősítéssel javasolja a fokozat odaítélését az Egyetemi Doktori Tanácsnak” – írja dr. Tímár József. A diák a sikeres vizsgált követően, a húsvét előtti napokban elhunyt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top