Egészség

Elképesztő módszerrel harcol New York a patkányok ellen

Kifejezetten patkányoknak készült fogamzásgátlóval veszi fel harcot New York az utcáit elárasztó rágcsálókkal szemben.

Új stratégiát alkalmaz New York a patkányok ellen: méreg helyett fogamzásgátlót adnak a szapora rágcsálóknak. Az önkormányzat szerint ez a legkevésbé mérgező, ellenben a leghatékonyabb módszer a patkányok ellen. Az arizonai SenesTech cég által kifejlesztett folyékony csalétek meddővé teszi az állatokat, és semmilyen környezetkárosodást nem okoz. 

New Yorknak évek óta nagy közegészségügyi problémát jelentenek a patkányok.  Két éve több mint 24 ezer bejelentés érkezett a patkányokról, ezután a város hárommillió dollárt költött a patkányinvázió megfékezésére. Azóta az önkormányzat 2-5 hónapon át csalétkek kihelyezésével próbálja csökkenteni a rágcsálók számát azokban a körzetekben, ahol a legnagyobb számban fordulnak elő. 

2014-ben a Columbia Egyetem egyik kutatója kétmillióra tette a New York-i patkányok számát, ám a városlakók úgy tartják, minden lakóra egy patkány jut, azaz 8,5 millió ember és ugyanennyi patkány osztozik a városon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top