Nagyobb béremelés jöhet a vártnál az egészségügyben

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Már kész az előterjesztés, ami az egészségügyben dolgozók jövedelmét a korábban tervezettnél nagyobb mértékben növelné meg.
Írta: | 2017. 04. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az ápolókra, az orvosokra, a gyógyszerészekre és az egyéb egészségügyi dolgozókra is kiterjed majd a vártnál nagyobb mértékű béremelés, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága tervez benyújtani. 

Az államtitkárság 26,2 milliárd forintot kér a szakdolgozók, 14,9 milliárdot az orvosok, 345 milliót a gyógyszerészek és 741 milliót a nem egészségügyi végzettségű dolgozók jövedelmének rendezésére, míg a gazdasági-műszaki területen dolgozókéra 6,6 milliárdot fordítana. A bérfelzárkóztatás a Magyar Idők szerint azért sürgető, mert enélkül semmivé olvad a tavaly megvalósított, többlépcsős ágazati bérfejlesztés. Ennek köszönhetően az egészségügyiek átlagbére már meghaladja a nemzetgazdasági átlagot, ám közben az egész munkaerőpiacon nőttek a bérek. 

Idén az eredeti tervek szerint november 1-től további bruttó 100 ezer forinttal nőne a szakorvosok és a kórházi szakgyógyszerészek alapbére, a szakdolgozók pedig átlagosan 12 százalékos emelésre számíthatnának.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus