Egészség

Nyomoz a lány, miért halt meg az anyja a kórházban

Miután az asszony meghalt, a Hollandiában élő lányát sem értesítették, most utólag próbálja kinyomozni, mégis miért halt meg az anyja.

Fogalmuk sincs, miért és hogyan halt meg egy vesebeteg kecskeméti nő a helyi kórházban – állítja a család. A 63 éves asszonyt március végén vitték be, mert összeesett otthon.

A rokonai szerint a mentők nem akartak bemenni érte a házba – pedig befért volna a betegágy az ajtón –, nekik kellett kivinni a hordágyig, azután viszont nem mehetett vele egyik családtag sem a kórházba – hangzott el a Tényekben. Az asszonyt állapotromlás és hasmenés miatt vették fel a kórházba, a nyilatkozat szerint aláírásképtelen volt,  nem volt tájékoztatható, hozzátartozó pedig nem kísérte. Állítólag ezért nem mondtak semmit a Hollandiában élő lányának, hiába telefonált óránként, hogy mi van az anyjával. Végül egy kecskeméti barátnőjét küldte be a kórházba, így tudta meg, hogy már nem él az anyja.

Az orvosi papírok szerint az asszonynak végstádiumú veseelégtelensége volt, leállt a szíve és a tüdeje, nagyon belázasodott. Mivel nagyon legyengült a szervezete, fertőzés következtében agyhártyagyulladást kaphatott, emiatt halhatott meg, de ezt még vizsgálják.

A család egyszerűen nem érti, miért nem mondtak egyáltalán semmit az asszony állapotáról. Az orvosi papírok szerint egy veseátültetés is segíthetett volna az állapotán, de erről nem tudott a család, ezért pert indítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top