Egészség

A Főtéren esett össze az idős férfi, sikeresen újraélesztették

Éppen ezen a téren zajlik évről évre a szombathelyiek csoportos újraélesztés-oktatása és a fiatalok újraélesztési rekordkísérlete is.

Sikeresen élesztettek újra a járókelők és a kiérkező mentők egy 60 év körüli férfit szombaton 18 óra körül Szombathely főterén. A férfi hirtelen esett össze, vérkeringése, légzése leállt, és életét csak az azonnali beavatkozással lehetett megmenteni – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Ez is érdekelhet Megnézem

A húsvéti történet különlegességét az is erősíti, hogy éppen ezen a téren, pontosan ezen a helyen zajlik évről évre a lakosság csoportos újraélesztés-oktatása és a fiatalok újraélesztési rekordkísérlete is. Szombathely, ahol mára már több mint 30 ezer ember tanulta meg az életmentés fogásait, büszkén viseli a Segítés Városa címet.

“A program hasznosságát a mostani eset is bizonyítja, hiszen a sikeresen újraélesztett férfit a mentők stabil, már kontaktusképes állapotban szállíthatták kórházba” – jegyezték meg a posztban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top