Egészség

Kétségbeesett blogbejegyzésének köszönhetően gyógyulhat meg a halálos beteg nő

Három hónappal ezelőttig Stephanie biztos volt benne, hogy nem éri meg 2018-at. Kálváriájáról blogot kezdett vezetni, így talált rá az orvos, aki hajlandó volt segíteni rajta.

“Annyira hihetetlenül gyorsan történt az egész, hogy néha még most sem merem elhinni” – kezdte a Daily Mail című brit lapnak Stephanie, aki vezetéknevét a családja nyugalma érdekében nem akarta nyilvánosságra hozni. A 27 éves, egygyermekes édesanya elmondta, 2016 novemberében jelentkeztek nála a betegségére utaló első tünetek. “Egyik napról a másikra pokoli fejfájásaim lettek. Először csak egyszer egy héten, majd egyre sűrűbben” – mesélte a nő.

Kétségbeesett blogbejegyzésének köszönhetően gyógyulhat meg a halálos beteg nő

Hozzátette, mikor orvoshoz ment, a fejfájásai, aminek erősségét a gyerekszüléshez hasonlította, már mindennaposak voltak. “Az orvosom több vizsgálatot is végzett, aminek végén kiderült, hogy egy meglehetősen agresszív agydaganatom van, közel az agytörzshöz.” Stephanie beszélt arról is, hogy bár könyörgött orvosának, hogy műtse meg, a szakember nem vállalta. Mint kiderült azért, mert úgy vélte, a daganat túlságosan is kényes helyen van ahhoz, hogy biztonsággal el lehessen távolítani.

“15 hónapot adtak nekem, majd hazaengedtek.” Stephanie, aki ekkor biztos volt benne, hogy nem éri meg 2018-at, az év elején blogot kezdett vezetni kálváriájáról. “Álmomban se gondoltam volna, hogy végül ez lehet majd a gyógyulásom kulcsa” – mondja, majd hozzáteszi, első bejegyzését alig néhány nap alatt több százezren osztották meg, így története eljutott az oklahomai idegsebészhez, dr. Michael Sughruhoz is.

Kétségbeesett blogbejegyzésének köszönhetően gyógyulhat meg a halálos beteg nő

“Még aznap kaptam egy levelet a doktor úrtól, hogy küldjem el neki a leleteimet, én pedig azonnal megtettem, amit kért.” Sughru a lapnak elmondta, a Stephanie által leírtakból sokkal rosszabbra számított, mint amilyen a helyzet valójában volt. “Mikor megláttam a leleteket, azonnal tudtam, hogy az operáció megvalósítható. Írtam is Stephanie-nak, hogy várom Oklahomában egy konzultációra és néhány vizsgálatra.”

Stephanie pedig ment. Azt mondja, az operációra a vizsgálatokat követő héten került sor, és bár nagyon izgult, hiszen megvolt annak a lehetősége, hogy a műtőasztalon hal meg, igyekezett optimista maradni. Dr. Sughrunak és csapatának végül egy 6 órás műtét keretében sikerült eltávolítania a daganat több mint 90 százalékát. Stephanie azóta megkapta a szükséges sugár- és kemoterápiát, jelenleg tünetmentes.

“Tudom, hogy ennél a típusú daganatnál nagyon magas a kiújulás valószínűsége, épp ezért nem gondolkodom a jövőn, csak igyekszem kihasználni azt az extra időt, ami adatott.”

Olvass még többet a daganatos betegségekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top