Egészség

Fogyókúra: ez számíthat a legtöbbet, ha fogyni szeretnél

Az ember mindenféle diétapraktikákat kipróbál, ha fogyni szeretne. De sok fogyókúrázó nem hajlandó figyelembe venni egy alapvető szempontot, aminek hatására a legprecízebben kitalált diéta is kudarcba fulladhat

Ha fogyókúrázni akarunk, többnyire mindent bevetünk: lemondunk az édességről, és csak az egészséges termékek után nyúlunk a szupermarketekben. De lehet, hogy már itt elrontjuk az egészet! Mármint akkor, ha készen szeretnénk hozzájutni az egészséges fogásokhoz. Sajnos egy friss egyetemi kutatás tanulsága szerint ugyanis a vizsgált éttermek fogásainak 92 százaléka tartalmaz több kalóriát a kelleténél. Ráadásul nem is kicsivel: a nők számára szükséges 600 kalória per étkezés helyett ezek a fogások önmagukban nem kevesebb, mint 1200 kalóriát tartalmaznak. Ugye hogy máris átgondolod a saját fogyókúrádat? Az adatok egészen sokkolóak, de mi a megoldás? Miben bízhat az ember, ha már abban sem, hogy salátát rendel egy étteremben, vagy megvásárolja az előre elkészített zöldségkeveréket?

Ez számíthat a legtöbbet, ha fogyni szeretnél

A válasz – mint oly sokszor –: csakis saját magában. Épp ezért a diéta vagy fogyókúra első lépése legyen az, hogy átállunk az otthoni főzésre. Ilyenkor látjuk, és nemcsak látjuk, de pontosan kontrolláljuk, hogy mi kerüljön a tányérra. Az otthoni fogásokkal biztosan nem érnek minket kellemetlen meglepetések!

További fogyókúrás tanácsok!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top