Egészség

Vizsgálat indult a megállóban hagyott kerekesszékes miatt

A buszvezető nem tudta garantálni a biztonságos szállítást, amit a kerekesszékes férfi a helyszínen nem kifogásolt.

Soron kívüli vizsgálatot rendeltek el a Volánbusznál, miután az általuk működtetett 55-ös budapesti járat sofőrje nem engedett fel egy elektromos kerekesszékes utast – értesült a Bors

Mint a bulvárlap megtudta, a Volánbusz társaság szerint a sofőr és Tibor beszélgetése a felvételek szerint végig udvarias stílusban zajlott. A buszvezető a biztonságos szállítást nem tudta garantálni, amit a kerekesszékes férfi a helyszínen nem kifogásolt.

Az esetről az NLCafé is beszámolt: a 62 éves, kerekesszékes Tóth S. Tibor az Amerikai úti idegsebészetre tartott egy vizsgálatra, időpontja volt. Az 55-ös buszra szeretett volna felszállni elektromos kerekesszékével, ám a buszsofőr nem volt hajlandó felvenni őt, arra hivatkozva, hogy ilyen kerekesszékkel nem szállhat fel. Tibor végül megvárta a következő 55-ös buszt, melynek vezetője minden további nélkül leeresztette neki a rámpát, és felengedte a járműre. A férfi nem tett panaszt a BKK-nál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top