Egészség

A kórházi folyosón aludt el 28 órás műszakja után a sebész

A 28 órás munkanap alatt a kínai sebész öt komoly műtétet végzett el. Mind az ötöt sikeresen, komplikációk nélkül.

Igazi hősként ünnepli a kínai közösségi média – és mostanra már az egész világ is – Lou Henget, azt a kínai sebészt, akiről egy 28 órás munkanap végén, a kórház folyosóján készült döbbenetes fotó. A sebész ugyanis ahelyett, hogy az elvégzett öt sikeres műtét után hazament volna, a kórházi folyosón ágyazott meg magának – számolt be a Metro című brit lap.

A kórházi folyosón aludt el 28 órás műszakja után a sebész

A képet, ami futótűzként járja be a világhálót, a kórház egyik betege készítette, a kísérőszövegben pedig tisztelettel adózik az orvos erőfeszítései előtt. “Minden tiszteletem ezé az orvosé” – írta, majd hozzátette, senki sem tudja elképzelni, milyen kemény munkát végeznek.

A kórházi folyosón aludt el 28 órás műszakja után a sebész

Később kiderült, a sebész az éjszakai ügyelete során két soron kívüli, több órás műtétet végzett, majd reggel folytatta munkáját három, már előre betervezett operációval. A vírusszerűen terjedő kép alatti kommentszekcióban szinte mindenki, kivétel nélkül elismeréssel szól a sebészről, ugyanakkor többen aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy az orvosok túlhajszolják magukat a betegek érdekében.

Olvass még többet sebészekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top