Egészség

Ezért a 3 dologért megéri minden nap kefirt inni!

Akár az egészségesebb emésztés, akár a fehérjepótlás a célod, a rendszeres kefirfogyasztás csak javadra válhat!
Ezért a 3 dologért megéri minden nap kefirt inni!

Nem szereted a kefirt? Pedig érdemes megszeretned (nagyon hasonlít a joghurthoz). Ugyanis amellett, hogy rendben tartja a gyomrodat, még fehérjékre és B-vitaminra is szert tehetsz általa, ráadásul laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Lássuk, miben is segít pontosan a kefir:

1. Az egészséges emésztés legnagyobb támogatója

A kefir 10 típusú aktív mikroorganizmust tartalmaz, így jobb probiotikum-forrás még a joghurtnál is. A rendszeres kefirivás helyreteheti az emésztésed, segít megelőzni a puffadást, sőt még az IBS-szindróma tüneteit is.

2. Kiváló proteinforrás – diétázóknak is!

A diétázóknak nehéz dolguk van, ha a fehérjebevitelről van szó, hiszen a legtöbb proteinforrás magas kalóriatartalomú. A kefirre azonban ez egyáltalán nem igaz. Egy adagnyiban 8 gramm protein található, míg kalória alig.

3. Hozzájárul az egészséges idegrendszerhez

A B-vitamin-bevitellel pedig a vegetáriánusoknak gyűlik meg a bajuk: a legegyszerűbb forrás ugyanis a hús, a hal, a tojás, vagy a szárnyasok. De szerencsére a kefir megfelelő mennyiségű B-, főleg B12-vitamint tartalmaz, ami elengedhetetlen az egészséges idegek és vérsejtek fenntartásához.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top