Egészség

Letölthetővé tennék az emberi gondolatokat

Elon Musk azon igyekszik, hogy összekapcsolja az emberi agyat egy számítógéppel.

Letölthetővé tenné a gondolatokat Elon Musk, a Tesla villanyautógyár és a SpaceX űripari cég alapítója. A 45 éves milliárdos egy közeli munkatársa a Wall Street Journalnak beszélt arról, hogy a Kaliforniában tavaly júliusban bejegyzett, egyelőre meglehetős homály fedte Neuralink cégben részesedése van Musknak, amelyet a bejegyzés szerint orvostudományi kutatások céljából hoztak létre. 

A WSJ értesülése szerint a Neuralink olyan miniatűr agyi elektródákat akar kifejleszteni, amelyekkel egy napon le- és feltölthetővé válnának a gondolatok a számítógép és az emberi agy között. 

A meg nem nevezett forrás, aki egyike az alapítóknak, úgy tudja, hogy Musk alapvetően maga akarja finanszírozni a kutatást, amely azonban még embrionális stádiumban van.

Elon Musk már egy tavalyi konferencián arról beszélt, hogy a jövő egyik fontos technológiájának tartja a komputerekkel való kapcsolattartásra szolgáló mesterséges idegszöveteket. Szerinte ez a technológia segíthetne az embernek lépést tartani a mesterséges intelligenciával, amelynek lehetséges túlhatalmától Musk már többször óva intett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top