Egészség

Tűzoltó testvérpár mentett életet egy buszállomáson

Defibrillátorral rohant segíteni a tűzoltó testvérpár. Egészen a mentők megérkezésig csinálták a szakszerű, kézi újraélesztést.

Tűzoltó testvérpár mentette meg egy idős ember életét a sárvári buszállomáson – számolt be a Tények. A férfi már nem lélegzett, és pulzusa sem volt, amikor a szomszédos épületből a tűzoltók – akik épp leadták volna a szolgálatot – meghallották a segélykiáltásokat, és átrohantak hozzá.

Vilmos és Krisztián a tűzoltóságon lévő defibrillátorral újraélesztették, majd lélegeztették és szívmasszázst végeztek, amíg megjöttek a mentők. Azt mondták, azonnal látták, hogy nagy a baj. A készülék is azt mutatta, hogy az idős férfi halott, ezért a gép kiütötte a szívét. Krisztián és testvére egyből megkezdte a kézi újraélesztést: egyikük a szívkompressziót csinálta, a másik pedig a befúvást mintegy 4 percen keresztül – amíg meg nem érkeztek a mentők –, ezzel mentették meg az idős férfi életét. 

A férfi életben maradt, most kórházban van: kikerült az intenzívről, és jelenleg pacemakerre vár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top