Egészség

7. szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

A kis Jessicát másfél évesen diagnosztizálták betegségével, azóta kerekesszékhez kötve él. Sosem adta fel az álmát, hogy egyszer balerina lesz.

Hetedik születésnapján Jessica Kennedyt édesanyja a Make A Wish elnevezésű jótékonysági kezdeményezés segítségével élete nagy álmával lepte meg: néhány órára balerina lehetett belőle. Az izomsorvadásban szenvedő, emiatt kerekesszékes kislány mindennél jobban vágyott erre, most pedig lehetőséget kapott arra, hogy két profi balerinától tanuljon.

Hetedik szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

A tüneményes kislányt az ausztrál balett két táncosa, Nicola Curry és Valerie Tereshchenko vette szárnyai alá, majd miután megtanították őt a fontosabb mozdulatokra együtt táncoltak vele. A kislány az előadás után még virágokat is kapott a közönségtől, sőt egy névre szóló tortát is.

Hetedik szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

És ez még mindig nem volt minden, a hetedik születésnap nem lehetett volna teljes egy balettelőadás nélkül. Jessica és családja a Make A Wish jóvoltából tiszteletjegyet kapott a Melbourne-i Balettársulat Diótörő című előadásásra. “Jess évek múlva is emlegetni fogja ezt a napot” – nyilatkozta az édesanya a Channel 9 tévécsatornának, majd hozzátette, biztos benne, hogy a csodás emlékek átsegítik majd lányát a legnehezebb pillanatokon.

Hetedik szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

Olvass még többet balerinákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top