Egészség

A 20 születésnapját akarta megünnepelni, 6 órával később meghalt

A fiatal nő a szülinapi bulija alatt fejfájásra kezdett panaszkodni, néhány órával később már csak a gépek tartották életben.

Néhány óra leforgása alatt tragikus fordulatot vett egy 20 éves, új-zélandi nő születésnapi bulija. Gabby Marshról röviddel a buli kezdete után még egy fotó is készült, ahol széles mosollyal, barátnői társaságában mond pohárköszöntőt születésnapja alkalmából. A csupaszív, életteli fiatal nőt alig négy órával később rohammentő szállította kórházba, de hiába, az életét már nem tudták megmenteni.

 A 20 születésnapját akarta megünnepelni, 6 órával később meghalt

Gabby barátai a New Zealand Heraldnak azt nyilatkozták, barátnőjük már a buli kezdetén is panaszkodott enyhe fejfájásra. Később – hiába vett be fájdalomcsillapítót – a tünetei csak rosszabbodtak, míg végül összeesett. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, a fiatal nő súlyos agyvérzést szenvedett. Gabby gépekre került, ám az orvosok röviddel ezután belátták, semmit sem tehetnek az egyetemistáért.

Édesanyja az egyik helyi lapnak elmondta, miután az orvosok közölték velük a rossz hírt, úgy döntöttek, felajánlják Gabby szerveit átültetésre. “Egész életében azon volt, hogy segítsen másoknak. Biztos vagyok benne, hogy örülne, ha tudná, hogy a szervei hat ember életét mentették meg. Ennél nagyobb ajándékot senki sem kaphat – mondta a megtört édesanya, akit nagyon meghatott az a törődés, amit lánya halála után kaptak.

 A 20 születésnapját akarta megünnepelni, 6 órával később meghalt

“Felfoghatatlan tragédia ez számunkra, de hatalmas vigasz tudni azt, hogy Gabby rengeteg ember életére volt hatással. Sokan szerették őt.”

Olvass még többet a szervadományozásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top