Egészség

Ennyi szundi mindnyájunkra ráférne egy nap

Leterített a tavaszi fáradtság? A tudomány igazol neked egy délutáni szundit!

 A délutáni szundi vagy szieszta egyáltalán nem a lustaság jele: valójában mindnyájunk egészsége profitálna belőle! Gondolj csak bele, mennyit alszol éjszaka. Az amerikai dolgozó lakosság közül például 40 millióan kevesebbet, mint hat órát – az ideális hét-kilenc óra helyett. Nem csoda, hogy délután a cukorban keresnek vigaszt az álmosságra! Pedig egy délutáni szundi a hatékonyságuknak és a vonalaiknak is jobbat tenne.

Ennyi szundi mindnyájunkra ráférne egy nap

A Journal of Sleep Research szakfolyóirat szerint, a rövid szundik javítják a kognitív éberségünket és a mentális kapacitásunkat. A Psychiatric and Clinical Neurosciences szaklap és a Berkely Egyetem kutatói egyetértenek: szerintük,egy 20 perces “power-szundi” javítja az agyműködést és a memóriát is.

 Szóval 20 perc lenne az ideális szundiidőtartam? A The Archives of Internal Medicine kutatói 20 ezer, 20 és 86 év közötti görög férfit és nőt vizsgáltak, és azt találták hogy a legjobbat a 30 perces szundítások hozzák ki belőlük. Ezekből pedig minimum heti három javasolt: ezáltal ugyanis még az a koszorúér-betegségek is megelőzhetők, különösen a nők esetében!

popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top