Egészség

Még egy érv a koránkelés mellett

Szeretnéd, hogy jobban menjen a diétád? Állítsd előbbre az ébresztőórád!

Örök dilemma, hogy kik az egészségesebbek: a kukorékoló kakasok vagy az éjjeli baglyok. A későn fekvők állítólag intelligensebbek, ám a koránkelők minden tanulmány szerint egészségesebbek. Legutóbb az Obesity szakfolyóiratban jelent meg egy tanulmány, ami azt állítja, a koránkelők ételválasztásai egészségesebbek a sokáig alvókénál.

Még egy érv a koránkelés mellett

Finn kutatók 2000, 25 és 74 év közötti férfi és nő étrendjét figyelték meg, és arra jutottak, hogy a későn fekvők-kelők kevesebbet esznek ugyan reggelire, viszont a nap hátralevő részében több cukorban, zsírban és szénhidrátban gazdag ételt fogyasztanak. Sőt, csaknem kétszer annyit nassolnak, mint koránkelő társaik.

A kutatók szerint az éjjeli baglyok hajlamosabbak szembemenni a biológiai órával, ezért érzik úgy, hogy több energiára van szükségük az ételekből. Míg azok, akik a belső, természetes ritmust követik, könnyebben választanak egészséges, a szervezetnek értékes ételeket is. 

MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top