Egészség

Gyomorgyűrűje fenyegeti Miklós életét

Egy perforált gyomorgyűrű miatt folyamatos életveszélyben él Balog Miklós, történetét a Tények is bemutatta. A tíz éve beültetett eszközt ki kellene cserélni, ehhez viszont nincs elég pénze a hajdúböszörményi férfinak.

Balogh Miklós 2007-ben esett át egy gyomorszűkítő műtéten és ültettek be neki egy gyomorgyűrűt. Ekkor 150 kiló volt, mint ahogy a Tények riportjában is. Az egymillió forintért beültetett eszköz eleinte valóban súlycsökkenést okozott Miklósnál, 100 kilogramm alá fogyott, ám néhány év után újra hízni kezdett. Hiába szűkítették a gyomorgyűrűt a férfi hasában, ő csak tovább hízott.

Miklós ügyvédhez fordult, hogy kiderítsék a gyűrű a hibás, vagy az orvos hibázott a gyomorműtét alatt. Mindkét eset bizonyításához újra fel kellene nyitni a férfi hasát, a költséges műtétekre viszont jelenleg nincsen pénze. A gyomorgyűrű gyártója ingyen felajánlott egy új eszközt a túlsúlyos férfinak, de az orvossal nem sikerült megegyezniük, aki csak pénzért végezné el a műtéteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top