Egészség

Újabb kanyarógyanús esetek Csongrádban

Úgy tűnik, megállíthatatlanul terjed a kanyaró Magyarországon. Az elmúlt napokban újabb tíz embernél jelentkeztek a kanyaró tünetei.

Újabb tíz kanyarógyanús esetet vizsgál az Országos Epidemiológiai Központ, így hétfőig február vége óta országosan 41 embernél jelentkeztek a kanyaróra utaló tünetek. Az új eseteket egytől egyig Csongrád megyéből jelentették. 

A laboratóriumi vizsgálatok a kanyaró megbetegedést továbbra is csak 13 embernél igazolták. A kanyaró – amely rendkívül ragályos fertőző megbetegedés – kezdeti tünetei a kiütések megjelenése előtt nagyon hasonlítanak az influenzáéra. 

Magyarországon az után kezdett nőni a kanyarógyanús esetek száma, miután a makói kórházban valószínűleg egy Romániából érkezett betegtől több dolgozó is elkapta a kanyarót. Mivel a kanyaró a 15 hónaposnál fiatalabb, még védőoltásban nem részesült, illetve a betegséget át nem vészelt, oltatlan személyek számára a legveszélyesebb, elképzelhető, hogy a magyar babák már 9 hónapos korukban megkaphatják a védőoltást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top