Egészség

Túlsúlya miatt nem engedik haza a haldokló férfit

A 37 éves férfi végstádiumú rákbetegsége miatt hosszú hetek óta kórházban fekszik. Egyetlen vágya, hogy hazamehessen a családjához, de az orvosok ezt nem engedhetik meg.

“Csak azt szeretném, hogy a fiam itthon legyen velünk. Nem tudom, mennyi ideje van még, de minden perc értékes számunkra, amit együtt tölthetünk” – nyilatkozta a Daily Mail című brit bulvárlapnak Paul Humphrey édesanyja. A 37 éves férfi hosszú hónapok óta küzd egy igen ritka daganatos megbetegedéssel: a péniszrák egy fajtája támadta meg a szervezetét, ami általában csak 60 évesnél idősebb férfiaknál jelentkezik. Utolsó kívánsága az, hogy otthon, a családja körében halhasson meg. 

A kép illusztráció - Kép forrása: Thinkstock
A kép illusztráció – Kép forrása: Thinkstock

Paul immár hónapok óta küzd a betegséggel, több mint harminc hetet töltött kórházban, ám úgy tűnik, a lelkiismeretes orvosi kezelés ellenére sem tud felülkerekedni betegségén.Azt szeretnénk, ha az utolsó napjait velünk, a családjával tölthetné, nem pedig itt a kórházban” – mondja a kétségbeesett anya, majd elárulja, az orvosok a túlsúlya miatt nem engedhetik haza Pault. A férfi ugyanis nem férne el szobájában az orvosi műszerekkel együtt.

“Elég nehéz elfogadni, hogy a fiam meg fog halni, pláne úgy, hogy nem biztos, hogy mellette lehetek akkor” – mondja Linda, aki nevetségesnek tartja az okot, ami miatt nem engedik haza gyermekét. Mint mondta, egy háromszobás lincolnshire-i lakásban élnek, ahol bőven lenne hely Paulnak és az orvosi műszereknek is. A kórház egyébként ígéretet tett rá, hogy a problémát gyorsan orvosolják: egyelőre azt tervezik, hogy egy átmeneti otthonba vitetik Pault.

Olvass még többet utolsó kívánságokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top