Egészség

Mindent feladtak a szülők, hogy szétválasszák sziámi ikreiket

A kétségbeesett szülők hátrahagyták az otthonukat, a munkájukat, sőt másik két gyermeküket is azért, hogy segíthessenek a csípőjüknél összenőtt sziámi ikreiken.

Marino Abel Camacho és felesége, Laurilin Celadilla Marte a Dominikai Köztársaságból egészen New Yorkig utaztak azért, hogy olyan orvost találjanak, aki vállalja a sziámi ikerlányaik szétválasztását. A házaspár hét hónappal ezelőtt érkezett az Egyesült Államokba, és bár a lányokat azóta sikeresen megoperálták, a család nagy árat fizetett ezért a műtétért.

“Amikor a lányok világra jöttek, és kiderült, hogy a csípőjüknél össze vannak nőve, nagyon megijedtünk”mondta az édesapa a New York Postnak. Hozzátette, a Dominikai Köztársaságban nem találtak olyan kórházat, ahol tudták volna, mit kezdjenek a lányok esetével. “Az orvosunk folyton azt hajtogatta, hogy majd meglátják, mit tudnak tenni.”

Mindent feladtak a szülők, hogy szétválasszák sziámi ikreiket

A szülők megelégelték a helyi orvosok tétovázását és egy ismerősükön keresztül felvették a kapcsolatot a New York-i Westchester Egészségközpont orvosával, aki vállalta, hogy megoperálja az ikreket. A szülők felmondtak munkahelyükön, sőt még a házukat is eladták, hogy elő tudják teremteni az utazás és a szétválasztó műtét költségeit.

Két nagyobb gyermeküket, egy tíz- és egy kétéves kislányt a nagyszülőknél hagyták, majd nekivágtak az ismeretlennek. Ennek már hét hónapja. Szerencsére az ikrek állapota engedte, hogy az orvosok elvégezzék a hosszú, több mint 20 órás beavatkozást, így Bellanie és Ballenie már egymástól külön lábadoznak. “Jó nézni őket, ahogy egymásra mosolyognak, játszanak és fogják egymás kezét. Ez volt az oka annak, hogy belevágtunk ebbe a dologba” – zárta a beszélgetést az apa.

Olvass még többet a sziámi ikrekről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top