Egészség

Állatkínzással vádolják a gazdit, mert várt kutyája altatásával

Képtelen volt rászánni magát az eutanáziára, most állatkínzás miatt kell felelnie. Egy állatvédő szervezet jelentette fel.

“Egyszerűen nem hagyhattuk, hogy az ilyesmi büntetlenül maradjon csak azért, mert együtt érzünk a gazdival” – kezdte a Rhode Island-i állatvédő szervezet vezetője, E.J. Finocchio az NBC New York hírcsatornának. Hozzátette, azután döntöttek úgy, hogy értesítik a rendőrséget, hogy meglátták, milyen állapotban van a hozzájuk altatásra érkezett kutya.

A gazdi, Carlos Catano azt mondta, 18 éves kedvence, X, már hosszú ideje szenvedett különféle betegségektől. “Ezek egy része a korából fakadt, de mellette volt egy gyógyíthatatlan betegsége is” – vallotta be. Carlos elárulta, X az évek során nagyon hozzánőtt, igazi családtagja lett, épp ezért nehezen látta be, hogy el kellene őt altatnia. “Az utolsó percig reménykedtem abban, hogy a gyógyszerek hatni fognak, és X jobban lesz.”

A kép illusztráció - Kép forrása: Thinkstock
A kép illusztráció – Kép forrása: Thinkstock

Carlos végül akkor vitte újra orvoshoz a kutyust, mikor X már egyáltalán nem tudott lábra állni, a testét több helyen csúnya felfekvések borították és szinte nem is volt magánál. “Amikor Carlos behozta X-et, nem maradt más választásunk, mint értesíteni a rendőrséget. Pontosan tudjuk, milyen nehéz dolog elengedni a szeretett lényt, de Carlosnak ezt X érdekében már régen meg kellett volna tennie.”

Ha bebizonyosodik a gyanú, a gazdinak állatkínzásért kell felelnie a bíróságon.

Olvass még többet az eutanáziáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top