Egészség

Meddig szabad inni ugyanabból az üvegből? Most kiderül!

Ha már a te asztalodon is állandóan ott van a BPA-mentes kulacs, felmerülhet a kérdés, meddig egészséges ugyanabból a palackból inni?

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. Ha mindig elfelejtesz inni, jó megoldás beszerezni egy kulacsot, amit folyton magaddal tartasz. De mi a helyzet a higiéniával?

Charles Gerba, az Arizonai Egyetem mikrobiológusa szerint nincs ok aggodalomra, amíg csak a saját baktériumainkkal osztozunk a kulacson. Amint azonban más szájával is érintkezik, az idegen baktériumok megbetegedéshez vezethetnek.

Meddig szabad inni ugyanabból az üvegből?

A legfontosabb, hogy ne olyan kulacsot szerezzünk be, aminek kinyitásakor a kezünknek hozzá kell érnie a palack szájához, és figyeljünk, hogy a táskánkban tárolva se érintkezzen semmivel. Gerba arra a kérdésre is válaszol, hogy mi történik, ha órákig nyitva hagyod a vízzel teli üveget. Megnyugodhatsz, ugyanis az a mennyiségű por, ami így belekerül, nem veszélyes az egészségre.

Mindenesetre rendszeres tisztítás mellett, a mikrobiológus szerint, akár évekig is használhatod ugyanazt a palackot.

Forrás: Self

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top