Egészség

Tacskókölyök lett az idős, alzheimeres néni legjobb barátja

A 9 hónapos Orla nemcsak abban segít, hogy elterelje az asszony figyelmét betegségéről, hanem életvidámságával boldogságot is lop a mindennapjaiba.

Richard Dawson és bátyja, Martin évek óta gondoskodnak idős, anyai nagyanyjukról. Nant, ahogy a fiúk hívják nagymamájukat, 5 évvel ezelőtt diagnosztizálták Alzheimer-kórral. Most 95 éves, és ahogy a betegség egyre inkább elhatalmasodik rajta, úgy sűrűsödnek Nan hangulatváltozásai és komolyodnak a pánikrohamai is. Két unokája azt mondja, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy könnyítsenek nagymamájuk helyzetén, de bevallják az utóbbi időben ez már nem volt könnyű.

Tacskókölyök lett az idős Alzheimeres néni legjobb barátja

“Aztán észrevettük, hogy amikor a legidősebb bátyánk, James elhozza hozzá a néhány hónapos kisfiát, Nan teljesen megváltozik. Mintha kicserélték volna. Nem foglalkozik azzal, hogy beteg, minden gondolatát a baba tölti ki, és folyton mosolyog.” Mivel a legidősebb testvér csak havonta látogatja meg őket, a testvérek elhatározták, hogy a köztes időben egy kutyával próbálják meg jobb kedvre deríteni a nagyit.

“Szerettünk volna örökbe fogadni, de végül beláttuk, hogy a nagyi gondozása és az állandó munkánk mellett, nem jutna elég időnk egy kiskutyára.” A testvérek azonban nem adták fel a reményt, hogy állandó, négylábú társat találnak a nagymama mellé, így akadtak a borrowmydoggy.com oldalra, ahol az érdeklődők olyan gazdikkal vehetik fel a kapcsolatot, aki egy-egy találkozás erejéig szívesen kölcsönadja kutyáját.

Kép forrása: Richard Dawson
Kép forrása: Richard Dawson

“Elle és Orla profiljába azonnal beleszerettünk, így rögtön fel is vettük velük a kapcsolatot. Orla egyelőre hetente kétszer jár a nagyihoz, de annyira jól érzik magukat együtt, hogy a jövőben igyekszünk még több randit leszervezni nekik” – mondja Richard, aki a barátság történetét azzal indította el a világhír felé, hogy a készült képeket megosztotta ismerőseivel a Twitteren.

Olvass még többet különleges barátságokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top