Egészség

A szextől még a munkádban is jobb leszel

Egy friss tanulmány szerint azok, akik sokat szexelnek, nemcsak sokkal jobban szeretik a munkájukat, de sokkal produktívabbak is benne!

Úgy tűnik, a munkahelyi motivációt a hálószobában kell keresni, legalábbis erre jöttek rá az Oregon State University kutatói, akik 159 házas alkalmazotton keresztül vizsgálták szex és munkavégzés kapcsolatát.

A szextől még a munkádban is jobb leszel

 

Kiderült, hogy azok, akik rendszeres szexuális életet élnek, sokat és jókat szexelnek, sokkal elégedettebbek a munkájukkal és sokkal nagyobb produktivitásra is képesek. A szex hatása legintenzívebben az aktus utáni 24 órában figyelhető meg: ilyenkor az alkalmazottak sokkal lelkesebben vetették bele magukat a munkába, és sokkal hatékonyabban oldották meg feladataikat.

A tudósok szerint az ok az orgazmus hatására felszabaduló boldogsághormonokban rejlik, amik még órákkal a szexuális aktus után is képesek az egekbe nyomni jókedvünket. Ezek után nem is csoda, ha munkahelyi szexszünetet akarnak bevezetni!

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top