Egészség

Az orvosnál tudta meg a férfi, hogy meghalt

A férfi csak beutalót akart kérni háziorvosától egy orvosi laboratóriumba, amikor azzal szembesült, hogy már nincs is az élők soraiban.

Az orvosi rendelőben tudta meg egy, a dél-romániai Dolj megyében élő férfi, hogy meghalt, legalábbis a számítógépes adatbázis szerint – írja a foter.ro. A férfi gyanútlanul elsétált a háziorvosához, hogy beutalót kérjen egy orvosi laboratóriumba, a háziorvos ehelyett azt közölte a pácienssel, hogy a számítógépes adatbázis szerint már elhalálozott, így nem jogosult az ingyenes egészségügyi ellátásra.

A férfi ezután elment az egészségbiztosítóhoz, azt gyanítva, hogy náluk lehet a hiba, de kiderült, hogy az ő adatbázisuk szerint életben van. Ezt viszont a háziorvos nem érti, mivel elmondása szerint ugyanarról az adatbázisról van szó.

A férfi most beadványt nyújtott be a háziorvosi rendelőhöz, a megyei egészségbiztosítóhoz és a nyugdíjpénztárhoz is, hogy kiderítse, milyen dokumentum alapján nyilvánították halottá. A válaszadási időszak azonban 30 nap, ezalatt viszont nem jogosult az ingyenes orvosi ellátásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top