Egészség

Ahol az apukák körmét is kifestik – gyerekkórházak csodás történetei

Szívmelengető történetek a világ legjobb gyerekkórházaiból.

Van egy lista, amelyik összeszedte a világ 50 legcsodálatosabb gyerekkórházát. A lista készítői azt nézték, hogy milyen lehetőségek vannak a kis betegek gyógyulására, milyen kutatásokat folytatnak, és hogyan törődnek a beteg gyerekekkel. Elkezdtem nézegetni ezeknek a kórházaknak a közösségi oldalait, és csodákra bukkantam.

 A Cincinnati Kórház Facebook oldalán egy kis beteg talán az apukája vagy egy kórházi segítő körmét lakozza. Mitől olvad el a szíved, ha nem tőlük?

 

Szintén a Cincinnati Kórház kis betege, Will, aki genetikus rendellenességgel született, ami az egész testét támadja. Rengeteg műtéten van túl a kisfiú, de már legózik, baseballozik, és igazi Jedi lovag.

 A Los Angeles-i gyerekkórház Instagram-oldala már azzal elvarázsol, hogy minden fotót szívecske keretben tesznek fel. Például Coleman története, aki hathetes korában került be a kórházba súlyos szívbetegséggel, végül szívátültetésre volt szüksége, most pedig már boldogan éli a 13 éves fiúk életét.

Help us celebrate another Heart Warrior.⠀ —————⠀⠀ Today, Coleman is a sparky 13 year old who is full of life.  Enjoying almost everything boys his age would including a larger desire to help those around him.⠀ —————⠀⠀ When Coleman was just 6 weeks old, he was transported to Children’s Hospital Los Angeles for cardiomyopathy left ventricular dysfunction, a serious condition in which the muscular wall of the heart’s main pumping chamber is too weak to pump blood properly. For seven years, Coleman was treated with medication and regular visits to Alan Lewis, MD, a cardiologist at the Heart Institute. Then one day, after his family noticed he was extremely lethargic and not eating normally, Coleman collapsed. At the hospital the next morning, Lewis told the family, “It’s time for a transplant.”⠀ —————⠀⠀ Read Coleman’s story [link in bio]⠀ .⠀ .⠀ #heartmonth #heartwarrior #heart

Children's Hospital L.A. (@childrensla) által megosztott bejegyzés,

Ők meg a kórház terápiás kutyái, és cukik:

Ő pedig Maceo, aki szintén rengeteg szívműtéten van túl, pacemakerrel él, és lelkes tagja az iskola focicsapatának.

You might remember Macio's story. If not, in the fall of 2014, for the first time, Maceo got to play on a football team. At the start of the season, he set out with his mom to pick up his gear, including cleats, uniforms and one extra item: special padding to protect his pacemaker.⠀ —————⠀ Monique, Maceo’s mom, was admittedly nervous. Maceo not only has a pacemaker, but he’s also undergone 13 surgeries, including six open-heart surgeries, as a result of being born with tricuspid atresia, a rare heart condition in which the tricuspid valve doesn’t develop in the womb.⠀ —————⠀ Today, despite still undergoing treatment at CHLA, Maceo is a happy 9-year-old and still plays sports. Along the way he managed to keep in contact with his famous friend, D.J. Hayden of the Oakland Raiders.⠀ —————⠀ Read Maceo’s story [link in bio]⠀ ⠀ #heart #heartmonth #heartwarrior @raiders

Children's Hospital L.A. (@childrensla) által megosztott bejegyzés,

Ez pedig már a Rady gyerekkórház Kaliforniában, ahol a terápia részeként különböző állatokkkal ismertetik meg a kis betegeket, itt például egy kis bagollyal.

SeaWorld ambassadors made a stop at Rady Children’s today to visit with our patients. What a special day!

Rady Children's Hospital (@radychildrens) által megosztott bejegyzés,

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top