6 étel, ami megtisztít a nikotintól!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Leszoktál a cigiről, és most méregtelenítenél? Így űzd ki a rossz szokás maradványait is!
2017. 02. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A cigarettában megtalálható nikotin erős idegméreg, ami azonban kisebb mennyiségben is kifejti káros hatását a vérnyomás emelése, az erek szűkítése, a keringés rontása, a sejtek pusztítása révén. Jobb teljesen megszabadulni tőle. Szerencsére akad pár étel, ami segít ebben, illetve az elvonási tünetek enyhítésében, mert a nikotin ráadásul erős függőséget is okoz.

Brokkoli. A brokkolinak magas a B5- és a C-vitamin-tartalma, pörgeti az anyagcserét és védőhatással bír a tüdő sejtjeire.

Narancs és citrom. Tele vannak citromsavval és C-vitaminnal, csökkentik a nikotinmegvonás okozta stresszt és idegességet, és vértisztító hatásúak.

A dohánynövény a nikotin miatt mérgező
A dohány növény a nikotin miatt mérgező

Spenót. Magas folsavtartalmú zöldség, márpedig a folsavat igazi nikotinűzőként ismerik, és az elvonási tünetek, illetve az ezekkel járó alvászavarok enyhítésében is hatékony.

Gyömbér. A nyers gyömbér fogyasztása tisztító hatással bír a vérre, és enyhíti a nikotinmegvonás tüneteit is.

Áfonya. Az áfonyában megtalálható savak vértisztító hatásúak. A nikotinhoz hasonlóan emeli a vércukorszintet, nikotinéhség esetén érdemes enni egy kis áfonyát.

Sárgarépa. A-, C- és K-vitamin-tartalma révén veszi fel a küzdelmet a nikotin idegsejteket pusztító hatásával, és erősíti a szervezet természetes védekező mechanizmusait.

Forrás: healthypanda.net

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus