Egészség

Házi gyógymódok: az almaecet 5 felhasználási módja

Az almaecet roppant hasznos találmány: csíraölő hatásának köszönhetően fontos szerep jut neki a házi gyógymódok között.

Torokfájás. Ha fáj a torkod, egy pohár meleg vizet keverj el negyedannyi almaecettel, és óránként gargarizálj ezzel az oldattal.

Gyomorégés. A gyomorégést és a refluxot nemcsak a túl sok, de a túl kevés gyomorsav is okozhatja, utóbbi esetben lép be a képbe az almaecet. Egy teáskanálnyi almaecet kevés vízzel elkeverve gyors megkönnyebbülést hozhat.

Korpásodás. Az almaecet segít megtartani a fejbőr savas kémhatását, megelőzve a korpásodást okozó baktériumok és gombák további szaporodását. Egyenlő arányban keverj össze vizet és almaecetet, tett növényspriccelőbe, és alaposan szórd be vele a fejbőröd. Csavarj a fejedre törölközőt, és 15 percig hagyd hatni, majd mosd le.

Korpa? Almaecetet rá!
Korpa? Almaecetet rá!

Eldugult orr. Az almaecetben lévő sok C- és E-vitamin, kalcium, magnézium és kálium mind segít megtisztítani az orrüreget, enyhíteni az allergiás tüneteket. Egy pohár vízben keverj el egy teáskanálnyi almaecetet, és idd meg.

Éjszakai lábgörcs. A görcsbe álló lábikra lehet a túl alacsony kálium-, kalcium- vagy magnéziumszint jele. Az almaecetben mindháromból van elég: két teáskanál almaecetet keverj el egy teáskanál mézzel és egy pohárnyi meleg vízzel, és hajtsd fel.

Forrás: littlethings.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top