Egészség

Még egy ok, amiért megéri teljes kiőrlésű ételekre váltani

Hatékonyabbá szeretnéd tenni a fogyókúrád, és az anyagcserédre is ráférne egy kis pörgetés? A teljes kiőrlésű ételek mindkettőben segíthetnek!

 Az anyagcserénket rengeteg tényező befolyásolja, például hogy mennyi vizet iszunk egy nap, vagy hogy milyen rendszeresen mozgunk. A tudósok most annak jártak utána, milyen hatással van az anyagcserére az, ha a feldolgozott ételeket teljes kiőrlésűekre cseréljük.

Még egy ok, amiért megéri teljes kiőrlésű ételekre váltani

 Az eredményeket múlt héten publikálták a The American Journal of Clinical Nutrition szakfolyóiratban. A tanulmányból kiderül, hogy a teljes kiőrlésű ételek segítenek a rost felszívódásában, ezáltal gyorsítják az anyagcserénket és szabályozzák a súlyunkat is. A tanulmány megalapozottá tételéhez egy olyan kutatást végeztek, aminek 81 résztvevőjét két csoportra osztották, a két csoportnak pedig 8 héten át kellett különböző diétát követniük. Az egyik csoportban teljes kiőrlésű, míg a másikban fehér lisztes, feldolgozott ételek képezték az étrend alapját. Az előbbi esetben a résztvevők nemcsak felgyorsult anyagcseréről, hanem 100 extra kalória megspórolásáról is tanúskodtak! Ez azt jelenti, hogy ha kiiktatjuk az étrendünkből a feldolgozott élelmiszereket és teljes kiőrlésűekre váltunk, az felér egy napi 30 perces gyaloglással.

 MyDomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top