Egészség

A gyógyulásért küzd Péterke, a rángógörcsös cica

Százak drukkolnak azért, hogy ez a tüneményes, ám rossz állapotban lévő cica egyszer egészséges legyen.

Azt hittük, már mindent láttunk, de amikor egy segítségkérés kapcsán megláttuk Petikét, lesokkolódtunk – írják a Cicamentő Angyalok a Facebookon.

A 2,5 hónapos, rángógörcsöktől szenvedő kandúrka egy vidéki gyepmesteri telepről került fel egy Pest környéki állatmenhelyre, ahol eleinte próbálták kezelni, kideríteni a baj okát, de végül a helyhiány miatt a cicamentőktől kértek segítséget, akik átvették tőlük Péterkét.

Péterke elpusztult testvérének testét az Állatorvosi Egyetemen boncolták fel. Ebből derült ki, hogy a cicákat szinte biztosan megmérgezték. A szövetmintákat most tovább vizsgálják a laborban, hogy kiderüljön az is, milyen toxin kerülhetett a cicák szervezetébe.

Péterkén toxoplazma-vizsgálatot is végeztek, ami beigazolta a toxoplazma jelenlétét, ám a rángógörcseit valószínűleg nem az okozza.

Péterke jelenleg ideiglenes befogadónál van, aki mindent megtesz a cicáért. Táplálja, gyógyszerezi, rendben tartja, és ami szintén nagyon fontos: sokat szeretgeti az elesett kis állatot. A cicus ellátása persze rendkívül kimerítő is, hiszen Péterke a rángógörcsök miatt például csak pépes táplálékot képes enni, azt is csak segítséggel – viszont szerencsére jó étvággyal –, de pihenni is csak nehezen tud, éjszaka gyakran felébred, sírdogál, és olyankor bizony fel kell kelni hozzá, akkor is, ha másnap munkanap.

Ideiglenes “mamija” – akinek ezúton is hatalmas tisztelet – videóban is beszámolt Péterke állapotáról:

A Facebookon olvasható hozzászólásokból kiderül, hogy Péterkét rengetegen megszerették és a gyógyulásáért szorítanak.

Ennek a tündéri kis kandúrnak egyszerűen muszáj meggyógyulnia! Hajrá Péterke, megcsinálod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top