Egészség

Magabiztosan, szemüveg nélkül!

"Kiskorom óta szemüveges vagyok. Az iskolában sokan csúfoltak miatta. Majd jött a tinédzserkor és kontaktlencsére váltottam. Sokan a mai napig nem tudják, hogy valaha szemüveget hordtam, mert mindig csak lencsében láttak. Igyekeztem takargatni az emberek elől, csak akkor vettem fel, mikor már nem volt más lehetőségem. Ez a dolog egész életemben kísértett. Belül mindig az a sokat csúfolt szemüveges kislány voltam, emiatt az önbizalmam is csorbát szenvedett…" – meséli Réka.
Magabiztosan, szemüveg nélkül!

A lány egész életét megkeserítette a szemüveg, nem tudott kibékülni vele. Számára nem volt önazonos a szemüveg viselése, ugyanakkor a kontaktlencse idővel kényelmetlenné vált. Egyre többször találta magát olyan helyzetben, amikor a lencse váratlanul elszakadt, vezetés közben por került alá, vagy egyszerűen csak a reggeli készülődés közben ejtette le ujjbegyéről. Aztán döntött: ideje változtatni!

Magabiztosan, szemüveg nélkül!

Ez a döntés nem volt egyszerű. Sok tervezés és gondolkozás előzte meg. Rengeteget kutatott az interneten, hogy mi a leghatékonyabb módja annak, hogy megszabadulhasson a szemüvegétől. Rendezvényszervezőként dolgozik, így munkája kötött. Nincs ideje a hosszú betegszabadságokra. Pontosan emiatt választotta végül a Sasszem FEMTO kezelést. (A kezelésről bővebben itt olvashatsz). Ez egy olyan lézeres eljárás, ami fájdalommentes. Réka csak két napot hiányzott a munkából: a kezelés napján és másnapján. Semmilyen kellemetlenség nem érte, nem volt fájdalmas és a fényérzékenységet is csak pár óráig tapasztalta a műtét után. Kívülről, kontaktlencséje miatt ugyan nem volt szembetűnő a változás, azonban a kisugárzására mindenképp kihatott. A műtét után 6 hónappal így nyilatkozott:

Magabiztosan, szemüveg nélkül!

“Most úgy érzem, hogy végre az az ember lehetek, aki mindig is szerettem volna lenni. Tökéletesen nőnek érzem magam. Magabiztosabb vagyok, hiszen tisztán látok magam körül mindent, leomlottak a falak, amiknek eddig a fogságában éltem.”

Ha szeretnél többet megtudni a kezelésről, keresd fel a Sasszemklinika oldalát! Itt akár ingyenes alkalmassági vizsgálatra is jelentkezhetsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top