Durván terjed a szifilisz Magyarországon

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az Országos epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint meredeken emelkedik a nemi úton terjedő betegséggel diagnosztizáltak száma Magyarországon. Az utóbbi időben egyre többen fordultak szifiliszfertőzéssel orvoshoz.
2017. 02. 10. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Ismét olyan korban élünk, amikor durván emelkedik a szexuális úton terjedő betegséggel orvoshoz fordulók száma. Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint novemberben az ország több településén összesen 62 szifiliszes megbetegedést regisztráltak, ami egynegyedével haladta meg az októberi értéket, és 75 százalékkal több az elmúlt év novemberi adatához képest. A szifiliszfertőzöttek háromnegyede Budapesten kereste föl a szakorvosi rendelőket.

A szifilisz, más néven vérbaj idült lefolyású, elsősorban nemi úton terjedő betegség, de a várandós anya gyermekét is megfertőzheti a terhesség alatt és a szülés során is. A betegség antibiotikummal gyógyítható. Leggyakoribb tünetei a fekély, szétterjedt kiütés a tenyéren és a talpon, és idővel idegrendszeri vagy szívproblémákat is okozhat.

Vajda Miklós szülész-nőgyógyász a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, leginkább amiatt emelkedik a nemi úton terjedő fertőzések száma, mert az emberek szexuálisan szabadosabbak, romlanak a társas kapcsolatok, egyre több a válás, és a fiatalok is egyre korábban kezdik a szexuális életet. A szakorvos tapasztalatai szerint a nők leginkább akkor kérik a különböző nemi betegségek szűrését, ha partnerük megcsalta őket, és aggódnak az esetleges fertőzéstől.

Durván emelkedik a szifilisz-fertőzöttek száma
Durván emelkedik a szifiliszfertőzöttek száma

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus