Egészség

Abortusztilalom felárért – fordítva ül a lovon a magyar kormány

Közel nyolcmilliárd forinttal tömnek ki két kórházat, igaz, ennek az az ára, hogy ott akkor se legyen abortusz, ha beledöglenek a kedves páciensek. Mindezt, felteszem, a fene nagy családszeretet jegyében…

Nehéz lenne mást gondolni a Lázár János által tegnap bejelentett fejlesztési pénzekről, konkrétan arról a 7,8 milliárd forintról, amiből a Bethesda Gyermekkórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház új, speciális szülészeti-nőgyógyászati egységét hozzák majd létre.

Első ránézésre ez akár egy örömteli hír is lehetne, hiszen végre nem az egész országot lejárató, szemfájdító építészeti förmedvényre (rád nézek, angyalföldi úszócsarnok) vagy birodalmi lépegetőket idéző stílusban focizó, megkérdőjelezhető teljesítményű labdarúgókra költik az adófizetők pénzét, hanem kórházakat fejlesztenek! Hát emberek, meghallgattattak az imák, itt, kérem, az egészségügybe tolják most a milliárdokat, pezsgőt ide, de azonnal…ja, váááárj!

A támogatásnak ugyanis kettő darab feltételt is szabtak ő nagy bölcsességükben a mi kedves vezetőink, nevezetesen, hogy a pénz fejében a kórházak vállalják, hogy az újonnan létrejövő osztályokon nem lesz abortusz, és hálapénzt sem fogadnak el.

Abortusztilalom felárért – fordítva ül a lovon a magyar kormány

Na ehhez tényleg csak lassan tapsolva lehet gratulálni, mielőtt csendben elsírnánk magunkat a tehetetlen düh érzésétől. Ti szerencsétlen, többségben férfi okostojások, igen, hozzátok beszélek, kedves döntéshozók, akik megálmodtátok ezt az érfalrepesztő baromságot! Nagyon tetszik, amit a narancssárga őrült csinál az Atlanti-óceán túloldalán, ugye? Ahogy döntött a nők testéről, az is klassz, ugye? Hát, mekkora férfi, hogy megmondta, hogy ki mit csinálhat és mit nem csinálhat a saját testével. Nosza rajta, induljunk el mi is a putyini lenini trumpi úton!

Abortusztilalom felárért – fordítva ül a lovon a magyar kormány

 

Látom, nem tűnt fel nektek, hogy amikor a lengyel cimborák, élükön Jarosław Kaczyńskivel kitalálták, hogy ők márpedig betiltják az abortuszt, ha beledöglenek, akkor is (mármint nem ők maguk, hanem azok a nők, akiknek ilyen vagy olyan okból terhességmegszakításra van szükségük). Aztán csak pislogtak, mint parlamenti képviselő a vagyonosodási vizsgálatra, amikor a lengyel nők ezrei kimentek az utcára, és nem túl finoman közölték a lengyel kormánnyal, hogy hova tegyék az abortusztilalmukat. Mindezt egy olyan országban, ahol a lakosság sokkal nagyobb hányada tartja magát vallásosnak, mint nálunk.

Abortusztilalom felárért – fordítva ül a lovon a magyar kormány

Na, ezek után ismét olvassuk el, hogy a magyar kormány azt szeretné, hogy a kórházi fejlesztésekért cserébe a kórház vállalja, hogy ott márpedig abortuszt nem végzünk el. Szerencsére Zeller Judit, a TASZ Betegjogi Programjának a munkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy ugyan az egyes orvosok lelkiismereti okoból megtagadhatják az abortusz elvégzését, de egy intézmény ilyet nem tehet meg. Figyelembe véve, hogy a várhatóan megépülő, csilli-villi új kórházi osztályokon ugyanazok a túlhajtott, semmibe vett, alulfizetett orvosok dolgoznak majd, mint eddig, azt gyanítom (remélem), hogy a jobb érzésűek magasról tesznek majd arra, hogy mit szeretne a kormány, és ha szükség van rá, segítenek azokon a nőkön, akiknek ilyen vagy olyan (lásd még: senkinek semmi köze hozzá, mert ez a nő saját döntése) okokból terhességmegszakításra van szüksége.

Értem én, hogy kormányunknak az a célja, hogy csökkentse az abortuszok számát. De, mint azt több nemzetközi kutatás is egyértelműen kimutatta, a lehetőség korlátozásával, megszüntetésével ez nem fog bekövetkezni. Ehelyett majd a biztonságosan elvégzett abortuszok száma fog csökkenni, ami aztán ahhoz vezet, hogy rossz körülmények között fogják ugyanezt csinálni. Érdemes elolvasni, mi történik, ha egy országban illegális lesz az abortusz, elgondolkodtató…

Ismerős valahonnan ez a fajta gondolkodás? Emlékezzünk csak vissza, amikor 2013-ban Magyarország kormánya okosan kijelentette, hogy 2020-ra kis hazánkban nem lesz kábítószer, mert nem! Tűcsereprogramot betiltani, legalizációt elfelejteni, büntetni, büntetni, büntetni! Úgy látom, az abortusszal kapcsolatban is hasonló a hozzáállás: itt márpedig nem lesz ilyen, ha ti (úgyismint nők) beledöglötök, akkor sem! 

Abortusztilalom felárért – fordítva ül a lovon a magyar kormány

Kapcsoljuk turbófokozatra a demagógiagépet, és tegyük fel végezetül a kérdést: egy szuper új szülészeti-nőgyógyászati osztály felépítéséből hány darab lélegeztetőgépet lehetne venni? De legalábbis hány szülészeti-nőgyógyászati osztályt lehetne picit kipofozni, hogy ott az eddigieknél jobb körülmények között hajthassanak végre szülészeti-nőgyógyászati beavatkozásokat? Igen, abortuszt is, ami ellen tiltakozgathat bárki, ha szeretné, de az ehhez való jogot nem veheti el egyetlen nőtől sem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top