Egészség

Hazaküldték a kórházból, órákkal később meghalt a négygyermekes anya

Órákig várakoztatták a sürgősségin az infarktusgyanúval kórházba szállított asszonyt, végül aztán hazaküldték. Néhány órával később már nem élt.

Infarktus gyanújával vitték egy Budapest környéki kórház sürgősségi osztályára a 46 éves Erikát. Vérvétel és EKG után közel öt órán át várakoztatták az asszonyt és férjét. A nő ezalatt reszketett, majdnem összeesett, és nyomást érzett a fejében. Az orvos végül felismerte, hogy Erikának szívproblémája van, de nem tartotta benn a kórházban. Azt mondta neki, hogy szedje be a felírt gyógyszert, és forduljon kardiológushoz. A házaspár hazament. A négygyermekes asszony pár órával később meghalt – számolt be a tragédiáról a Blikk.

Megállapították, hogy a nő halálát közvetlenül szívelégtelenség okozta, a boncoláson pedig kiderült, hogy az EKG-n látható elváltozás friss szívizomelhalásra utalhatott.

Erika férje pert indított a kórház ellen. Ügyvédje a lapnak elmondta: álláspontjuk az, hogy sérült az egészségügyi törvénybe foglalt elvárható gondosság elve.

A kórház a lap megkeresésére csak annyit közölt, hogy belső vizsgálat indult az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top