Egészség

Hatvankilós daganat nőtt egy betokozódott szőrszálból

Éveken át azzal hitegettek egy amerikai férfit az orvosai, hogy kövér, miközben egy hatvankilós daganat miatt nem tudott már jármi sem.

Már megszabadult hatvankilós tumorától az 57 éves Roger Logan, aki évekig abban a hitben tartottak az orvosai, hogy azért nem tud az utóbbi években már lábra állni sem, mert akkora a hasa. Közben kiderült, hogy egy jóindulatú daganat növekszik már 12 éve a férfi alhasán, ami a végén már a földre ért, ha Logan leült. Emiatt a férfi az utóbbi időben egy fotelben ülve töltötte napjait, mivel már járni sem tudott. 

Közben kiderült, hogy Logan nem kövér, hanem egy jóindulatú daganat növekszik a hasán, ami valószínűleg egy betokozódott szőrszálból indult ki, ami elfertőződött, megduzzadt, végül saját véredényrendszert fejlesztett ki. Ez utóbbi megállapítás már Vipul Dev sebészorvostól származik, aki vállalta, hogy megoperálja a férfit. Ennek érdekében Logan egy teherszállító repülőgépen a padozathoz rögzített karosszékében utazott 3200 kilométert Mississippi államból a kaliforniai kórházig, ahol a specialista megműtötte. A műtétre és az utazásra a Logan felsége, Kitty indított gyűjtést az egyik erre dedikált oldalon, ahol a férfi még műtét előtt a tumorral látható.

Az operációt január 31-én végezték, két nap múlva Logan évek óta először bírta összetenni lábait ahhoz, hogy felálljon és járjon. A férfi jelenleg lábadozik, és azt tervezi, hogy visszatér a normális élethez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top