Egészség

Ezek az ételek tartalmazzák a legtöbb magnéziumot

A magnézium az emberi szervezetben lezajló több mint 300 különböző anyagcsere-folyamatra van hatással. Ha valami nem stimmel veled, és azt érzed, hogy fáradt vagy és ideges, akkor akár a magnéziumhiányra is gyanakodhatsz! A magnézium ugyanis hozzájárul a normál izomműködéshez; a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez; az idegrendszer megfelelő működéséhez.
Ezek az ételek tartalmazzák a legtöbb magnéziumot

Hiánya azonban komoly egészségügyi problémákhoz vezethet: akadozó koncentráció, álmatlanság, hajlam a stresszre és a depresszióra, az izomgörcsök, a gyakori fejfájás mind a tartósan alacsony magnéziumbevitel jelei lehetnek. A nagyüzemileg termesztett növények egyre kevesebb magnéziumot tartalmaznak természetes formában, ezért nem megfelelően összeállított étrend esetén a magnéziumbevitel gyakran elégtelen, és felszívódását tovább gyengítik a zsíros, szénhidrátban gazdag élelmiszerek; a B1-, B2– és B6-vitaminok hiánya; valamint a magas kalcium-, foszfát- és cinktartalmú ételek fogyasztása. Az így kialakult magnéziumhiány pótlására ideális megoldást jelenthet a Magnesia ásványvíz, mely magas magnéziumtartalma ellenére a többi ásványianyag-tartalma alacsony, így elősegítve a magnézium optimális felszívódását.

Étrended összeállításakor pedig érdemes figyelmet fordítani azokra az élelmiszerekre, melyek a legtöbb magnéziumot tartalmazzák, ehhez nyújthat segítséget az alábbi összeállítás.
Az első oszlopban találhatóak azok az élelmiszerek, amelyek egy átlagos, magyar család asztalára gyakrabban kerülnek, a második oszlopban pedig azokat gyűjtöttük össze nektek, melyek talán ritkábban kerülnek bevásárlókosarunkba, azonban magasabb magnéziumtartalmuk miatt érdemes alkalmanként lecserélni ezekre a megszokott fogásainkat. A megadott értékek 100 grammnyi élelmiszer magnéziumtartalmát jelölik milligrammban kifejezve.

Ha kíváncsi vagy arra, mennyi a magnéziumtartalma például egy sajttortának vagy a vörösbornak és még sok más élelmiszernek, olvass tovább a Magnesia oldalán!

Ezek az ételek tartalmazzák a legtöbb magnéziumot

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top