10 ok, hogy miért nem tudunk magnézium nélkül élni

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Víz nélkül legfeljebb 3-4 napig bírjuk ki, és az utolsó egy-két nap azért elég szörnyű. Még a C-vitamin-hiány is halálos betegségekhez vezet, elég, ha csak a friss zöldség helyett szárított, sózott húson élő matrózok közt pusztító skorbutra gondolunk a történelemkönyvekből, meg persze a kalózos kalandfilmekből. De azt sokan nem sejtik, hogy a magnézium is nélkülözhetetlen nyomelem, amelynek hiánya ugyancsak súlyos betegségekhez vezet.
Írta: | 2017. 02. 01. |

Kövess minket!

f Ajánlom
10 ok, hogy miért nem tudunk magnézium nélkül élni


Gyakori gond, hogy még változatos, kiegyensúlyozott étrend esetén sem elegendő a magnéziumbevitel, főleg megnövekedett magnéziumszükséglet, például várandósság esetén. Korábban én sem fordítottam kellő figyelmet a megfelelő magnéziumbevitelre, melynek fontosságára a kezelőorvosom hívta fel a figyelmemet terhességem során. Az eredmények magukért beszéltek: a lehető legváratlanabb és legkellemetlenebb pillanatokban támadó végtaggörcsöknek, a gyakori fejfájásnak és folyamatos belső lelki feszültségnek egyik pillanatról a másikra búcsút mondhattam. Személyes tapasztalat, hogy a különböző tablettás étrend-kiegészítőket az ember elfelejti bevenni a reggeltől estig tartó rohanásban, erre a problémára jelenthet megoldást például a magnéziumot természetes formában tartalmazó Magnesia ásványvíz, melyből már egy üveg is fedezheti egy átlagos felnőtt napi magnéziumszükségletének több mint felét. 

És hogy mivel járul hozzá a magnézium egészségünk megőrzéséhez? Az alábbi 10 pontban összegyűjtöttük nektek, melyek a magnézium legfontosabb élettani hatásai, és hogy miért érdemes kiemelt figyelmet biztosítani e nélkülözhetetlen nyomelem mindennapi pótlására.

 

  1. A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez: segít megelőzni a fejfájás, a migrén és a stressz kialakulását. Hogy jobban bírd a mindennapokat.

  2. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához: fontos szerepe van a vízháztartásod karbantartásában.

  3. A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban: számos enzim működésében játszik szerepet, és segíti az emésztést.

  4. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez: segít a nagyobb koncentrációt igénylő helyzetekben.

  5. A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez: segíti az izomsejtek ellazulását, valamint az izmok rugalmasságának megőrzését.

  6. A magnézium szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.

  7. A magnézium hozzájárul ahhoz, hogy rendben legyél pszichésen is.

  8. A magnéziumtól lesz erős a csontozatod.

  9. A magnézium hozzájárul a fehér és egészséges fogakhoz.

  10. A magnézium szerepet játszik a sejtosztódásban: hozzájárul a sejtek élettani öregedésének lassításához. Vagyis segít, hogy fiatalabbnak tűnj!

Mentés

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus