Egészség

10 ok, hogy miért nem tudunk magnézium nélkül élni

Víz nélkül legfeljebb 3-4 napig bírjuk ki, és az utolsó egy-két nap azért elég szörnyű. Még a C-vitamin-hiány is halálos betegségekhez vezet, elég, ha csak a friss zöldség helyett szárított, sózott húson élő matrózok közt pusztító skorbutra gondolunk a történelemkönyvekből, meg persze a kalózos kalandfilmekből. De azt sokan nem sejtik, hogy a magnézium is nélkülözhetetlen nyomelem, amelynek hiánya ugyancsak súlyos betegségekhez vezet.
10 ok, hogy miért nem tudunk magnézium nélkül élni

Gyakori gond, hogy még változatos, kiegyensúlyozott étrend esetén sem elegendő a magnéziumbevitel, főleg megnövekedett magnéziumszükséglet, például várandósság esetén. Korábban én sem fordítottam kellő figyelmet a megfelelő magnéziumbevitelre, melynek fontosságára a kezelőorvosom hívta fel a figyelmemet terhességem során. Az eredmények magukért beszéltek: a lehető legváratlanabb és legkellemetlenebb pillanatokban támadó végtaggörcsöknek, a gyakori fejfájásnak és folyamatos belső lelki feszültségnek egyik pillanatról a másikra búcsút mondhattam. Személyes tapasztalat, hogy a különböző tablettás étrend-kiegészítőket az ember elfelejti bevenni a reggeltől estig tartó rohanásban, erre a problémára jelenthet megoldást például a magnéziumot természetes formában tartalmazó Magnesia ásványvíz, melyből már egy üveg is fedezheti egy átlagos felnőtt napi magnéziumszükségletének több mint felét. 

És hogy mivel járul hozzá a magnézium egészségünk megőrzéséhez? Az alábbi 10 pontban összegyűjtöttük nektek, melyek a magnézium legfontosabb élettani hatásai, és hogy miért érdemes kiemelt figyelmet biztosítani e nélkülözhetetlen nyomelem mindennapi pótlására.

 

  1. A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez: segít megelőzni a fejfájás, a migrén és a stressz kialakulását. Hogy jobban bírd a mindennapokat.
  2. A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához: fontos szerepe van a vízháztartásod karbantartásában.
  3. A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban: számos enzim működésében játszik szerepet, és segíti az emésztést.
  4. A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez: segít a nagyobb koncentrációt igénylő helyzetekben.
  5. A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez: segíti az izomsejtek ellazulását, valamint az izmok rugalmasságának megőrzését.
  6. A magnézium szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.
  7. A magnézium hozzájárul ahhoz, hogy rendben legyél pszichésen is.
  8. A magnéziumtól lesz erős a csontozatod.
  9. A magnézium hozzájárul a fehér és egészséges fogakhoz.
  10. A magnézium szerepet játszik a sejtosztódásban: hozzájárul a sejtek élettani öregedésének lassításához. Vagyis segít, hogy fiatalabbnak tűnj!

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top