Egészség

Ezt a 3 dolgot ne tedd, ha egészséges akarsz lenni!

Az egészséges emberek boldogabbnak tűnnek, több energiájuk van és könnyebben elérik a céljaikat. A titkuk, amivel egészségesek maradnak, ebben a három alapvető dologban rejlik.

Az egészséges emberek nem esznek szemét kaját

Értik, hogy milyen fontos a teljes értékű étel. Nem okoz nekik problémát, hogy nemet mondjanak a gyorséttermekre és friss hozzávalókból készült ennivalókat egyenek, amikor csak tehetik. Speciális alkalmakkor fogyasztanak csak cukros, lisztes ételt, épp úgy, mint régen, amikor ünnepen volt csak sütemény. Csak a mai világban vált olyan természetessé, hogy édességekkel és péksütikkel tömjük tele a napunkat, ami hozzájárul az általános egészségromláshoz és hízáshoz. Az egészséges étkezés nem arról szól, hogy szigorúan meg kell vonnod magadtól bizonyos ételeket, hanem arról, hogy olyanokat eszel, amik jót tesznek a szervezetednek.

Ezt a három dolgot NE tedd, ha egészséges akarsz lenni

Az egészséges emberek nem maradnak ébren késő éjszakáig

Ahhoz, hogy a legjobbat ki tudd hozni magadból, legalább 7-9 óra alvásra van szükséged. Ez pedig azt jelenti – ha normál munkarended van –, hogy bizony éjfél előtt már bőven ágyban kell lenned. Az egészséges emberek tudják, hogy az alvás a helyes életmód egyik alappillére, és örömmel mennek korán aludni, hogy aztán korán reggel feltöltődve ébredjenek fel. A hajnali órákat így a kialvatlanul kóválygás helyett fel tudják használni arra, hogy relaxáljanak, mozogjanak, és úgy általában, békésen elkezdjék a napot.

Az egészséges emberek nem akarnak mindent irányítani

Főleg azt nem, amire nincs hatásuk. A folyamatos aggódás mindenen, amit nem tudunk irányítani, semmi másra nem jó, mint hogy teret adjunk a stresszhormonoknak és rosszul érezzük magunkat. Csak rontja az életminőséget. Ha egészséges akarsz lenni testileg-lelkileg, akkor rá kell ébredned, mennyire felesleges rágódni, aggódni és görcsölni olyanokon, amik nem számítanak majd 20 év múlva. Ha legközelebb azon kapod magad, hogy elönt az aggodalom, írd le egy papírra az összes nyomasztó gondolatot, és mondd azt magadnak, hogy majd kicsit később átrágod magad a témákon. Meglepően hatékonyan tünteti el ez az egyszerű gyakorlat az aggódást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top