4 dolog, amit egy ételmérgezési szakértő nem kóstolna meg

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy ételmérgezési szakértő, Bill Marler most elárulta, melyek azok az ételek, amelyekkel kapcsolatban mindenkit óvatosságra intene.
2017. 01. 27. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Előmosott zöldségek

A zacskózott, előre megmosott(nak mondott) zöldségek nem mindig bizonyulnak a legjobb választásnak. Ezek az ételek sokkal több szennyeződést tartalmazhatnak, mint a mosatlan zöldségek és gyümölcsök – amelyek alapos tisztításáról már mi magunk gondoskodhatunk.

2. Egyes zöldségfélék nyersen fogyasztva

Az apró, szemes zöldségfélék, mint például a bab, biztosan csak főtt formában kerülhetnek Marler asztalára. Szerinte a nyers változatuk felelős lehet szalmonellajárványokért is, és alapvetően sokkal több baktériumot hordozhatnak.

3. Közepesen átsült vörös hús

Rengetegen szeretik a steaküket véresen kérni, de nem úgy az ételmérgezési szakember. Szerinte ugyanis a véres vörös hústól könnyedén kaphatunk kellemetlen gyomorrontást, ne adj' isten ételmérgezést is.

4 dolog, amit egy ételmérgezési szakértő nem kóstolna meg

4. Nyers kagylóhús

Kevés jobb van a friss citromlével megöntözött osztrigánál, de Marler erről is inkább lebeszélne minket. Az osztrigák ugyanis táplálkozásuk során mindenfélét magukhoz vesznek a tengerből, ezért könnyen előfordulhat, hogy baktériumokkal fertőzött a húsuk.

Forrás: Huffington Post

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus