Egészség

Hollandia nemzetközi abortuszalapítványt hoz létre Donald Trump intézkedése ellen

Donald Trump már a beiktatását követő napokban fellépett az abortuszt pártoló civil szervezetek ellen. Hollandia ezt követően jelentette be, nemzetközi abortuszalapítványt hoznak létre a fejlődő országokban élő nők támogatására.

Hollandia kifejezetten Donald Trump frissiben meghozott elnöki rendelkezése kapcsán döntött arról, hogy nemzetközi abortuszalapítványt hoz létre.

Lilianne Ploumen, a holland kormány külkereskedelmi minisztere jelentette be, olyan nemzetközi alapot hoznak létre, amely támogatja a születésszabályozást, az abortuszt és a nők felvilágosítását a fejlődő országokban.

Ahogyan arra a miniszterasszony beszédében utalt, intézkedésüket azt követően hozták meg, hogy Donald Trump aláírta azt a rendelkezést, amely megtiltotta a terhességmegszakítást segítő civil szervezetek anyagi támogatását. Az amerikai elnök rendelkezése ugyanis nemcsak a tengerentúli, hanem a nemzetközi szervezeteket is érinti.

Mint ismeretes az amerikai kormány mostantól csak azokat a kormányzati szervezeteket támogatja, amelyek vállalják, hogy “nem népszerűsítik az abortuszt”.

(Independent)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top