Egészség

3 szokás, amiről nem hitted volna, hogy lassítja az anyagcserét

Meg vagy róla győződve, hogy az étkezési és életmódbeli szokásaid kifogástalanok, az anyagcseréd mégsem erről árulkodik? Most a végére járhatsz a kérdésnek, és megtudhatod, melyek azok a szokások, amik valójában lassítják az anyagcserét!

 Még a diétába illő vagy egészségesnek hitt szokások is tartogathatnak kellemetlen meglepetéseket, például az anyagcsere lelassulását. Most lerántjuk a leplet 3 olyan, egészségesnek vagy éppen fogyókúrásnak hitt szokásról, amiken ha változtatsz, újra gyorsan és zökkenőmentesen működik majd az anyagcseréd

3 szokás, amiről nem hitted volna, hogy lassítja az anyagcserét

1. Nem megfelelő hőmérsékletű vizet iszol

Hiába iszol 2 liter vizet naponta, a szervezeted mintha meg se érezné? Télen különösen könnyű abba a hibába esni, hogy csak szobahőmérsékletű vizet iszunk. Ha hideg vizet fogyasztunk, azzal plusz munkát adunk a szervezetnek, hiszen energiába kerül, hogy a folyadékot a testhőhöz igazítsa. És nem is kevés energiába: akár napi 50 kalóriával többet elégethetsz, ha hideg vízzel oltod a szomjad!

2. Túl sokat edzel

Bizony, még az edzésből is megárt a sok! A túl intenzív edzés hatására felborul az ösztrogén, a tesztoszteron és a kortizol hormonok szintje, ami miatt lassulhat a pajzsmirigy, ezáltalal pedig az anyagcsere működése is.

3. Nem eszel eleget

Ha a biológiai alapfunkciók működéséhez szükséges (felnőtt nőknél nagyjából 1200 kalória/nap) energiánál kevesebbet viszel be a szervezetedbe, azzal nem segíted elő a fogyást, sőt! Az anyagcsere lelassul, ha nincs min dolgoznia. A megoldás, hogy annyit egyél, ami épp elég az éhséged csillapítására, de amivel még elkerülöd a túlevést.

MyDomaine, Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top