Egészség

Aláírást gyűjtenek a rákosokat bűnösnek beállító kampányfilm ellen

Online petíció indult a Magyar Rákellenes Liga kampányfilmje ellen, amiben egy bírónő rákbetegséggel sújtja a szerinte helytelen életmódot folytatót.

Áldozathibáztató kampányfilmmel próbál egyszázalékos felajánlásokat gyűjteni a Magyar Rákellenes Liga, ezért aláírásgyűjtés indult a film ellen. A spotban egy bírónő ítéli rákbetegségre azt a férfit, aki a bírónő szerint nem tett meg mindent az egészségéért.

A film ezzel azt üzeni, hogy a daganat kialakulásának oka a helytelen életvitel, miközben számos más tényező – fizikai, biológia, genetikus – is közrejátszhat a rák kialakulásában.

A fulesodu.cafeblog.hu szerzője arról ír, kikéri magának, miután ő az egészséges és sportos élete mellett is négyes stádiumú ráktól szenved, 32 évesen.

A rákellenes liga a Facebook-oldalán magyarázta a reklámfilmet, mondván, “ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért ennek a reklámnak a célja a magyar társadalom megszólítása. Az idei cél a megelőzésre, az egészséges életmódra való felhívás –  hiszen ebben van az egyén felelőssége, a genetikai adottságokon és a környezeten nem tudunk változtatni!”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top